pátek 12. května 2023

Anna Johanna: Krumeluuri (1)

V rámci Indie Design 2022 Gift-A-Long jsem byla vloni úsporná a pořídila si pouhé dva návody. Oba od téže autorky: Anny Johanny. Jedná se o svetr a podkolenky, které měla na sobě právě při focení toho svetru. Jaká to slast, že jsem si návod na ně mohla koupit také!

Nevím, jestli se vám to stává taky, ale já s tím bojuji pravidelně už od dětství. Vezmu si nějaký časopis s návody na pletení, háčkování nebo šití a zpravidla se mi tam hlavně líbí to, na co tam návod není. Tak třeba modelka má pletený jakýsi ohavný svetr, ale zato má fakt parádní sukni. Co kdyby tam dali radši návod na ni?

Do pletení těchto úchvatných podkolenek jsem se pustila 2. 12. 2022 na krátkých kruhových jehlicích. Nejprve se musí udělat pružná část, to je trošku nuda, protože je (jak vidíte) poměrně dlouhá, ale pak už se jede brioche vzorem a to je naopak vcelku vzrušující. Když si pak člověk trochu zvykne na ten rytmus, příjemně rychle práce přibývá. Ještě pro ilustraci ukážu, jak nádherně to vypadá, když se to trochu roztáhne. To je tak, když použijete přízi Alegria od Manos del Uruguay.

Žádné komentáře:

Okomentovat