neděle 1. listopadu 2020

Všechno je jednou poprvé

 ... a to je vždycky vzrůšo.

Jedním z budoucích plánů bylo naučit se plést na pletacím stroji. Několik jich vlastním, takže by to stálo za to. Urychlilo by mi to pletení, třeba vánočních dárků a ruční práce to bude pořád, to se nemusíte bát. 

17. 10. 2020 jsem vytáhla návod a stroj. A zjistila překvapivou věc. Víte, jak se jmenuje ta věcička k navíječi? Kterou používáte k rozložení přadena při navíjení do klubíčka? Rozhodně to není žádný deštník, jak se tomu dneska říká. 

Postup pěkně podle návodu:

  1. Přemotat přadena do klubíček. Bude se používat nit zevnitř klubka. (Páranou přízi vyprat pro zbavení špíny a vyrovnat. Klubka udělat bezuzlíková, nebo použít tkalcovský uzlík, který znám z doby pletení náramků přátelství a z kurzu paličkování.) 
  2. ... Hups. Vroubkem se na stroji plést nedá. Stejně tak patent a další střídání ok hladce a obrace. Tak to je čára přes rozpočet s mým prvním projektem. Pomýšlela jsem na šátek Far Away Dreams od Joji Locatelli a myslela jsem, že si ušetřím práci tím, že celý velký blok šátku upletu na pletacím stroji a zbytek udělám ručně. 

Žádné komentáře:

Okomentovat