pátek 27. listopadu 2020

Designéři Indie Design 2020 Gift-A-Long (od A)

Tak jsem si jednotlivé autory trochu prostudovala:

Adriana Hernandez-Bergstrom, Adriprints Press: nejzajímavější je pro mě Academia (až na to, že je to vesta), mimo GAL Columbina Camisole, hezky ilustruje a její blog najdete tady: https://www.adrianabergstrom.com/blog

Adrienne Ku, Mushroom Knits: nejvíc se mi líbil šátek Pescadito, ale není ve výběru.

Aet Terasmaa, Knits ‘n’ Pieces: vtipné pojetí vroubku představuje šátek Gartano shawl, krajková šála Bloomingfield stole, čepička Reet hat, ale lepší než celá nabídka mi přijde taška Sunshine tote (a dokonce je zdarma). Stojí za to podívat se, jak ji kdo pletl, protože je to velice inspirativní. A sice na ně není návod (ani bych je nechtěla kvůli nepraktičnosti), ale jsou nádherné  Simple lace dress.

Agrarian Artisan, Agrarian Artisan Designs: kdybych neměla vyhlédnuté už jiné deky, líbila by se mi Honeycomb Web Blanket, nebo Down Memory Lane Blanket

Aimee Alexander, Polka Dot Sheep: roztomilá čepička Hungry Horse Hat, jinak příliš easy věci

Akua Lezli Hope, AkuaDesigns: letadýlková deka Escher Goose (tenhle typ se mi líbí), na jejích stránkách http://zencrochet.blogspot.com/ mě nejvíc zaujala deka FreeForm Arts Guild Challenge, taky se mi líbí její sob na našití Deer Appliqué

Alexandria Wenninger, wee ewe knits: ovčí rukavičky Sheep Mittens, huňatá čepice Woolly lousewort, nebo Stargazer, pár čelenek, z nichž mě samozřejmě nejvíc zaujme Snowshoe s králíčky, a bílá čepice s modrými pomněnkami forget-me-not. Tak ta fakt je! Nabídka GALu nic moc pro mě, ale přitom má ve svém repoertoáru třeba tohle: Tiger Swallowtail, svetr s motýlem! Nebo sukni Malaspina. Spíš pro děti, ale pěkná.

Alla Borisova, Alla Borisova’s Ravelry Store: krásná nabídka krajkových šátků, např. Hanami, Dancing Fuchsia, Starry Night

Alla Saenko, Island Knit Design. Už jsem psala v prvním článku o letošním GALu.

Allison Janocha, Allison Janocha Designs: nejzajímavější jsou pro mě punčošky Lady Una, rukavice Zaklina, čepička Coronal

Allison O’Mahony, Kniterations: ponožky Whitecap

AlyseCrochet, AlyseCrochet: nejzajímavější je Zookeeper's Blanket, krásné jsou i šátky Lady of Lórien a Akiko Shawl, nebo Alatáriel Hat, Sadie Beanie. Nejzajímavější pro mě je, že autorka umí uháčkovat věci tak, aby vypadaly na první pohled jako pletené.

Amanda Scheuzger, Handmaine Knits: Našla jsem, co by se mi líbilo, ale nenašla jsem, co má aktuálně v nabídce. Z toho, co jsem si dříve vyhlédlat to jsou především šátky Cypri, Kneisel Point a Sagitta a svetříky Amherst Pullover, Helenium, Leadlight.

Ambah, Ambah: V GALu je zahrnut šátek Lilli Pilli, který už nějakou dobu okukuji.

Amy Marie, Amy Marie: vánoční Fir Sprucing Up, andělská A Wing and a Prayer Angel Cloth (tematické, když teď tak sleduju seriál Lucifer) a krůta Pardon a Turkey (uvažujeme o koupi), hvězdičková deka Sleeping Under the Stars

Amy van de Laar, Baroque Purls: čepice s plástvemi Beeswax Hat, čepice jak s nějakým erbovním znakem Fledgling Hat, jiný skoro erbovní znak najdete na čepici Orfeo Hat a nákrčníku Orfeo Cowl a obojí je moc pěkné. Hezký je i jednoduchý vyplétaný vzor na Oil Paint Cowl.

Anjali, Affiknity Designs: za povšimnutí stojí především krajkový šátek Penstemon a originální lem svetru Hira

Anke Telschow, Smilla-DA: šátek Gravity of color wrap

Anna Dalvi, Knit & Knag Designs publikuje krásné krajkové kruhové šátky jako Mystic Supernova, Mystic Mist, nejzajímavější mi připadá půlkruhový Advent KALendar 2016 (Dazbog)

Anna Johanna, Where We Once Knitted: líbí se mi šátek Shake it up, ale připadá mi (z pohledu lajka, který to ještě nepletl) dost podobný Find Your Fade, který mám, Wrought Iron je krásný, ale mám s ním podobný problém jako se spoustou dalších svetrů/triček  průhledná přední část, v úvahu přichází Vieno, Grain nebo Budding, samozřejmě se mi líbí i šátek Ohla, ale spíš bych aplikovala myšlenku pletení z mohérové a fingering příze naráz a pak krajku jen z mohéru. Otázkou je, jestli v těchto slabých místech nebu šátek až příliš křehký, popřípadě vytahaný tím těžším zbytkem. Ještě víc bych se toho bála u svetru Alho. A samozřejmě úplně nesnáším tyhle krátké a široké svetry. Nepadnoucí svetr si snadno koupím v obchodě. Když se s tím pletu, chci  něco, co mi krásně padne a sluší.

Anna Lipinska, Yellow Mleczyk’s ravelry store: celokrajkový šátek Calineczka

Annarita Ceretti, Annarita Ceretti’s Ravelry store: čepička tender times, ostatní je na můj vkus všechno příliš běžné, i hezký kardigan Lotus, nebo rukavičky Mocaccino

Anne B Hanssen, Anne B Hanssen Design: útulně vyhlížející deka Scrap book blanket (i díky té perlově šedé). Už si musím uplést něco s tím plástvovým vzorem. Pořád na něj někde narážím.

Anneh Fletcher, designed by anneh: specialistka na ponožky, Breamore mají patu pletenou obrace (typ Strong-style heel), takže se možná hned tak neprošlapou. Najdete ji také u ponožek Vanilla is the New Black. Tyto ponožky jsou dokonce reverzibilní, takže je můžete nosit z které strany chcete, tzn. líc i rub vypadají dobře. Nejvíc se mi líbí v šedé variantě s barevnými jednorožčími prdy od Daefea.

Annie Modesitt, ModeKnit Yarn: konečně zase někdo s novými nápady. Krajková sukně ke kolenům Luminarie Skirt je fakt úlet, ale vypadá velmi dobře se světlejší spodničkou. Ze strany pletené bolerko Sideways Spencer Redux z příze síly worsted. Pěkná věcička. Ještě bych ho prodloužila, aby to byl běžný svetřík a byla by to paráda. Dobře, beru zpět, našla jsem v prodloužené verzi a ani zdaleka to není tak sexy. Možná je to tím chybějícím límečkem... Tak ještě jedna verze a zdá se že jo. Kratší je víc sexy, ale když se udělá dostatečně upnutý, může být pěkný i tak. Např. Danonchik to tak má. Bídný fotky, ale svetr Pleated Cardigan vypadá vážně dobře. Škoda, že není vidět ještě v jiných variantách. Řekla bych, že většinu efektu totiž dělá vrchní barevná příze. Nicméně háčkovaný Pembroke Jacket vypadá taky dobře. Nedostatek fotek vidím i u Katarina Jacket. Dost mě pobavila maska Sutton Hoo Helmet.

Arella Seaton, Arella Seaton Design: nejvíc se mi líbí mozaikové ponožky Doodles, mozaikové polštářky Mill Star a deka White Star, mozaikově pletená kniha ABC Book, hezky udělaná štola Flowerbed Stole, nákrčník s pavoukem All Webbed Up mě trochu zklamal, malá fotka vypadala, že to bude velikánská deka, třeba pro miminko. S pavoukem. To by byl vodvaz. Ponožky s květem na patě Through the Daisies Cuff Down Socks, rukavičky Let's Twist Again Mitts, deka Dark Honey.

Artesanitarium Designs, Artesanitarium Designs: baví se hlavně tvorbou ponožek, např. Sprouts Socks, líbí se mi rukavičky Swallow Love Mittens

Ashleigh Wempe, Wanderlust Fiber ARts: specializace na mozaikové pletení, můžete vidět například šátky Huanchaco, mozaika s krajkou Amethyst Thistle, Sedona Sunrise Wrap, Scorpion Dreams, 

nákrčník La Bandanita, Celtic Roots Cowl, vikingská čepice s fousy The Skol Cap

Ashwini Jambhekar, AshwiniJ Designs: když už něco celokrajkového, tak tohle by mohlo stát za úvahu Lace Sweater with Godets, ale Demeter Tank taky není špatný a co teprve Peony Shrug? Renaissance Sweater je potřeba mít kam nosit, ale jinak je pěkný.

Aud Bergo, Aud Bergo: další ponožková královna Phlox Socks, Flower Garden Socks, Summer Dream Socks, do motýlích jsem se zamilovala Flying Butterfly Socks, Tulip Socks mají zajímavý i lem, Luna Socks na sobě mají kočku, Floral Sock. Mimo GAL má v nabídce ještě další zajímavé ponožky: Flower Garland - Blomsterkrans, Citrus Socks, Happy Christmas Socks, Puzzle Socks, Winter Chill Socks, Geometry Sock.

Audrey Borrego, Audrey Borrego: tahle francouzská designérka mě překvapila svým stylem. Plete tak nějak jiné věci než ostatní. Třeba tenhle nákrčník Page of Wands. Neříkám, že se mi líbí, ale rozhodně je neobvyklý. A to se počítá. Proč mít tři tisíce stejných návrhů na svetr v různých barvách? To pak stačí jeden návrh a jenom jednotlivé barevné variace. V nabídce jsou dále zajímavé rukavice Onagre, krajkové ponožky Orzanne či Adalie, nebo tričko s krajkovými zády Xyris.

Aurelie Colas, Lili’s Knits: palčáky s ovcemi The Woodcarving.

Žádné komentáře:

Okomentovat