pátek 26. dubna 2019

Co na blogu nenajdete

Jak jsem již psala v článku Plány na víkend, chystám se vystavovat pár svých nejnovějších obrázků na výstavě ve Světlé nad Sázavou. Bude probíhat od 29. 4., kdy proběhne vernisáž, do 16. 5. 2019 v kulturním domě, kde se občas konají některé další výstavy. Samozřejmě jste srdečně zváni.

V okolí by vás mohly zaujmout ve skále vytesané výtvory Radka Dvořáka v lipnických lomech, které byli i v soutěži Kde domov můj – byla to otázka za deset tisíc a paní bohužel nevěděla. Hrad Lipnice nad Sázavou, kde se usadil (ne na tom hradě samozřejmě) dobře známý spisovatel Jaroslav Hašek. V Humpolci najdete Hliníkárium, protože se tam odstěhoval slavný (a fiktivní) Hliník z Marečku, podejte mi pero. Havlíčkův Brod vás může okouzlit svým náměstím a domem Havlíčka Borovského. No a ve Světlé najdete krásný zámeček s přilehlým parkem (zajděte se podívat na sochu čerta říkající jasným gestem Peklo chce tebe), altánek u řeky, kostel sv. Václava a středověké podzemí. Vodáci se jistě rádi svezou na Stvořidla (malebná krajina kolem řeky plné kamenů, které tam vysypal čert, když nezvládl splnit úkol a odnést je pryč včas). Také se tam dá jet malým motoráčkem a potom pokračovat do Ledče nad Sázavou, kde se také nachází hrad, nebo potom dále do Českého Šternberka.

A proč se tenhle článek jmenuje právě takhle? Protože vystavované kresby nebudete mít možnost ještě nějaký čas na blogu zahlédnout. To aby byli návštěvníci výstavy potěšeni svým bonusem. Ale nebojte, časem se taky dočkáte. Uvažuji, zda již počátkem prázdnin, nebo až v září k proslunění prvních podzimních dní.

Žádné komentáře:

Okomentovat