pátek 1. března 2024

Vanilkové ponožky

Po menších peripetiích a pokecu s umělou inteligencí od Microsoftu jsem z Copilota dostala, co je to vanilkové pletení a proč se mu tak říká.

Řekl mi, že vanilkové pletení je termín, který se používá k popisu velmi základních a jednoduchých vzorů. Pochází z kulinářského světa, kde je vanilka známá jako symbol tradice, čistoty, jednoduchosti a poctivosti. 

Vanilkové pletení ponožek je tedy způsob, jak vyjádřit tyto hodnoty v pleteném světě, vytvořením ponožek s žádnými nebo jen velmi malým množstvím texturních detailů, jednoduše a snadno konstruovaných. 

Takhle vypadají jarní pletené vanilkové ponožky vygenerované umělou inteligencí
Vanilkové pletení může být nenáročný a relaxační projekt, stejně jako dobrý způsob, jak experimentovat s různými barvami a stehy. Já mu říkám „pletení do autobusu“, protože se na něj nemusím moc soustředit a můžu koukat po krajině, povídat si se spolucestujícími a koukat jinam v serpentýnách. 

Kdybyste chtěli vidět, jak vypadaly moje otázky a jak jsem se dobrala k tomu, co už vlastně o vanilkovém pletení vím, mrkněte se příští čtvrtek na článek na hlavním blogu: Prosím řekni mi aneb Copilot neví, co jsou vanilkové ponožky

Zdroj: Konverzace s Bingem, 24. 2. 2024
(1) Co symbolizuje vanilka? Pochopení smyslu a významu .... https://edenbengals.com/what-does-vanilla-symbolize/.
(2) Vanilková ponožka: Můj oblíbený základní pletací projekt. https://www.abeeinthebonnet.com/blog/the-vanilla-sock-my-favorite-basic-knitting-project/.
(3) Co je vanilkový sex — a proč se za něj stydíme? - Ve stylu. https://www.instyle.com/lifestyle/what-is-vanilla-sex.
(4) Co znamená vanilka ve slangu a jak ji používat - FluentSlang. https://fluentslang.com/what-does-vanilla-mean-in-slang/.
(5) obrázek: Vygenerováno pomocí AI ∙ 24. února 2024 v 3:39 odp.

Žádné komentáře:

Okomentovat