pátek 2. února 2024

Corinne Fourcade: Lakritz Socks (1)

Návod na tyhle ponožky je zdarma a v angličtině, ale i tak je to trošku oříšek. Spadají totiž do kategorie Neobvyklá konstrukce. Což mě přirozeně láká, protože je to něco nového, co pak můžu vesele a směle zahrnout do seznamu 50x a stále poprvé. Ale zároveň to obvykle znamená víc počítání, přemýšlení a taky hrozí větší riziko chyb a nedokončení projektu.

Lakritzky jsem nahodila 13. prosince 2023. Na troje malé oboustranné jehlici, na kterých se báječně pletou ponožky. Jenže ne tyhle! Nějak jsem si neuvědomila, že na troje malé krátké jehlice těžko nacpu obrovských obdélník představující plosku ponožky odpovídající noze. A tak se ponožky hned přesunuly do odložených projektů (kostlivců ve skříni) doufajících, že budou někdy – až si uvolním delší jehlice, nejspíš kruhovky – dokončeny.

Samovzorovací klubko a nahození
Tohle je jedno z klubíček Opal, které je vytvořeno mícháním barev dle obrazu Friedensreich Hundertwasser. Zde se konkrétně jedná o 625 Winterbild Polyp Wintergeist. Obraz si můžete najít na internetu (třeba zde).

Pro Lakritz je ideální použít samovzorovací přízi, protože její autorka s jejím použitím počítala a jejím cílem bylo vytvořit různě nakloněné barevné plochy a proužky a pásky. Užijte si tvoření!

P. S.: Bonusem je, že těchto ponožek najdete na Ravelry upletených jen 29 kusů, takže je to dost originální záležitost, kterou ještě nemá každý!

Žádné komentáře:

Okomentovat