pátek 12. února 2021

Color Aturable: To Knit While Bored (1)

Tyhle ponožky jsem nahodila 6. 1. 2021 na počest 167. narozenin slovutného detektiva Sherlocka Holmese, o něhož se dlouhodobě zajímám, viz moje stránka Sherlock Holmes

Návod jsem našla na Ravelry a vzor vychází z tapety, kterou je možno vidět na stěně Holmesova bytu na Baker Street 221B. Vzor je zdarma a kromě dubových lístků obsahuje ponožka text „bored“, což znamená v překladu znuděný. V seriálu lehce nesympatický Holmes rád říká: Nuda,“ když se mu případ nezdá dostatečně zajímavý. A když se nudí, což je vždy, když nemá případ a jeho geniální mozek zahálí, bere morfium. Zlozvyk, jenž se ho snaží doktor Watson neúspěšně zbavit.

Ponožky jsou určeny k tomu, aby se pletly jen jednou, druhou byste měli udělat odlišnou. Ale ne všichni autoři se tím řídí. Nicméně musím říct, že dvě stejné vypadají velice pěkně. Pohrávám si s myšlenkou, že buď udělám opravdu každou jinou, což je ještě pořád moderní, viz společnosti typu Dedoles, nebo že bych třeba aspoň mohla změnit text na český. 

Druhou ponožku najdete pod názvem sherlock socks u stejné autorky. I když se mi barevná kombinace s první ponožkou příliš nelíbí, protože to vypadá, že se nejedná o dvě ponožky z jedné série, nýbrž o naprosto odlišné ponožky, nepostrádá vtip. Je tam zahrnuto hned několik vzorů z Watsonových svetrů.

Jo a ještě chci otočit lístky, aby byly směrem nahoru. Možná vyšiji i žlutého smajlíka.

#upletusiponozky

Žádné komentáře:

Okomentovat