čtvrtek 28. února 2019

Just Dreaming

Zase jsem se zakoukala do nového projektu. Ani nedostatek volných lanek (či jehlic) by mi nejspíš nedokázal zabránit v jeho započetí, kdybych našla vhodná klubíčka. Nechce se mi je kupovat, protože nejsou zrovna ve slevě a něco vhodného bych mohla mít doma přímo v syslátech (a ráda bych nějakou dobu nerozšiřovala svoje zásoby).

Just Dreaming je půlkruhový šátek pletený z přízí Fabel a Kid-Silk od DROPS. Návod najdete i v češtině jako model 140-48. Vlastně ani nejde o nic mimořádně zajímavého, jenom pletete ze dvou přízí naráz, přidáváním i díky tomu, že v jednu chvíli změníte jehlice číslo 5 za jehlice číslo 4, docílíte toho, že budete mít na pletenině volánky, které podobně vznikají například u šátku Citron.

Nejspíš tento model nemůžu pustit z hlavy díky nádherné barvě (bordó), ze které je upleten ukázkový kus. Melírovaná Fabel dělá divy. I na mém Lothianu vypadá dokonale. Mimochodem, ten bych si taky někdy ráda ještě jeden upletla. Příjemně se nosí. Jenom bych si asi druhý udělala o něco menší. Možná z Holst Garnu.

Žádné komentáře:

Okomentovat