pátek 24. února 2023

Westovy ponožky

V letošním roce přišel Stephen West (designér pletených věcí) s naprostou novinkou: publikuje knihu plnou vzorů svých vlastních ponožek! Zatím se zdá, že bude vycházet z různých jeho dřívějších projektů, především svetrů a šátků.

Kniha se jmenuje Westknits Year of Socks 2023 a na Ravelry stojí 43.56 EUR. Kupodivu o ni žádný velký zájem nemám, ale jsem zvědavá, s čím přijde. A taky chci na jeho videích potrénovat angličtinu. Při nákupu dostanete každý měsíc nový návod k ponožkám, takže pro ty rychlé je trochu smutné, že si na další návod musí chvíli počkat.

Kdybych si měla vybrat, mě by nejvíc lákaly Rain or Shine Socks, které v knize zastoupeny nejsou. Nebo podle šátku Melting Marl. Tak se necháme překvapit, s čím se vytasí...

Tady najdete video (Sock Fit tips), kde vám řekne pár tipů k tomu, aby vám ponožky dobře seděly. Jojo, je to otravný. Chce po vás, abyste si změřili nohu asi uprostřed chodidla kolem dokola a taky si upletli vzorek. Vzorek pro ponožky! Jak otravné. Ale jak jinak chcete dosáhnout toho, aby vám seděly naprosto přesně?

Let’s knit along all year and fill our drawers with colorful socks!

#WestknitsYearofSocks2023

Žádné komentáře:

Okomentovat