středa 6. srpna 2014

Prázdninové kuchaření

Mám spoustu práce a před dovolenou ještě o něco víc, ale to mi nezabrání psát blog – je to závislost, já vím. Ale co je na tom zajímavé, tak jen dočasná. Nutkavá potřeba, která trvá jen chvíli. Divný, ne? Někdy PROSTĚ MUSÍM psát. A jindy PROSTĚ MUSÍM plést, háčkovat nebo něco jiného tvořit rukama, ale pak se klidně – asi jako do tohoto týdne – obejdu dva tři týdny bez psaní. Možná i déle, nevím.

Nějak se to sešlo – byla úroda, nálada a trochu i čas – a já vyzkoušela hned několik nových receptů. V průběhu září je uvidíte každý týden ve středu na mém blogu s vařením. Ale abych to trochu přiblížila – vytvořila jsem dva chilli džemy, chilli vodku, „růžovou“ vodku, vanilkovou vodku a chystám se na chilli olej a možná i ocet.
Samozřejmě byla úroda chilli papriček – někomu prostě rostou i v kanclu jak ve skleníku! Všechno to je jen z jedné rostlinky! (Taky to nechápu. :-)) A vodku jsem koupila.

Když jsem odcházela z domu, zastavila mě sousedka, kampak jdu. Tak jsem jí řekla, že na nákup. Prý jestli na dovolenou. Kdepak, to si mamka obstarává sama. Takže „něco dobrého“? No, to jsem radši nechala bez odpovědi. Přece jí neřeknu, že si jdu koupit dvě láhve vodky. Za co by mě měla? A k tomu neoprávněně!

Jak jsem byla ve městě, napadlo mě – asi intuice – koupit si jablečný ocet. Když nad tím tak přemýšlím, vůbec to nemělo smysl, protože ještě doma mám ten, který jsem si před nedávnem ovoněla levandulí. Naštěstí jsem nad tím moc nehloubala a koupila ho. On totiž patří do toho chilli džemu, což jsem zjistila až doma!

Žádné komentáře:

Okomentovat