středa 23. května 2018

Nejlepší období pro pletení

Jednou jsme na setkání v kavárně s holkama diskutovaly, zda je lepší období pro pletení léto, nebo zima. Dřív to byla samozřejmě zima, protože tenkrát pletly jen babičky (haha, oblíbený mýtus), které v létě dělaly na zahrádce nebo na poli. 

Což samozřejmě v malé míře platí i dnes, ale čím dál více lidí žádné zvláštní aktivity v létě oproti zimě nepraktikuje. Ano, jistě, v létě jezdíme po dovolených, staráme se o děti/vnoučata na prázdninách (nebo je vystrčíme někam na tábor a máme klid), ale dnes už se jezdí na dovolenou i v zimě. A kdo může, tak často raději než v létě, protože v oblíbených turistických destinacích není tak přecpáno. Dá se jezdit lyžovat, můžete se věnovat turistice a vyhnete se vedru.

Sama si nejsem jistá, jak je to u mě. V létě, na jaře i na podzim se dá jít ven a na dece se při slunění můžu plést stejně dobře, jako bych pletla doma. Na druhou stranu mě to taky láká na procházky do přírody a na ježdění na motorce, a tam plést opravdu nemůžu. Ovšem na dovolených – zejména při dlouhých cestách autobusem – mám tolik úžasného času vhodného právě pro pletení, že rychle a snadno pokročím i s nejnudnějšími projekty (velká plocha lícového žerzeje nebo vroubku, viz vloni upletený Lothian).

A jak to máte vy? Kdy nejraději pletete?

Žádné komentáře:

Okomentovat