čtvrtek 4. dubna 2019

5 Shawls, 5 Days Challenge! (úvod)

Nemám ráda anglické názvy, ale někdy se tomu člověk nevyhne, takže pro ty, co nevládnou tímto jazykem překládám: pětidenní výzva k upletení pěti šátků od Aroha Knits. 

Najdete ji na http://www.arohaknits.com/ a blog http://www.arohaknits.com/journal a podcast http://www.arohaknits.com/fibre-muse-podcast, pokud jste propadli této nové formě. Na Ravelry má jméno Francoise Danoy.

Jelikož jsem právě (pro osobní potřebu) začala sepisovat něco velice podobného, napadlo mě, že se podívám, jak to dělají jiní. A pět šátků najednou byla asi nejjednodušší volba. Nejspíš je vám hned jasné, že se bude jednat jen o miniatury šátků, abyste si mohli vyzkoušet, jak funguje tvarování. Vhodné je použít hladkou přízi tloušťky fingering nebo sport. Autorka slibovala, že vysvětlí i jakým způsobem si rozpočítat vzor, abyste se mohli pustit do vlastního navrhování šátků. Chci prozkoumat, jestli to je v té placené verzi, nebo i v té dostupné volně. Samozřejmě se za tím skrývá spousta práce, na druhou stranu... stačí si na chvilku (pár hodin, myslím, že by dvě mohly stačit) sednout k webovkám DROPS (Garnstudia) a prohlédnout si, jak a kdy přidávají v trojúhelníkovém, kulatém či čtvercovém šátku. Pokud nevymýšlíte zběsilosti typu Stephena Westa, je to pořád dokola to samé. I na Ravelry najdete spoustu vzorů zdarma a z nich taky můžete čerpat. 

Tagy: #5shawls5days, @arohaknits 

Žádné komentáře:

Okomentovat