neděle 4. února 2018

Purl Soho: A New Simple Pleasures Hat

V pletení čepiček jsem teprve začátečník. Mám na kontě asi dvě nebo tři. 

Když jsem trochu prohrabala svůj bloček (a paměť), našla jsem ovečkovou čepičku Baa-ble, u které ještě nemám fotku, čepičku pro miminko (článek zde), miničepičku pro plyšáčka (zde) a Selbu modern (zde), takže dohromady čtyři.
New Simple Pleasures Hat

V článku o mých inspiracích, konkrétně o Purl Soho (můj článek najdete zde), jsem o téhle čepičce psala. V překladu to znamená nové jednoduché potěšení a jedná se o opravdu jednoduchoučkou čepici. Takovou jarní pro mě. Návod najdete tady.

Vtip je v tom, že použijete dva druhy klubíček: první je kašmír s hedvábím (nahradila jsem vlnou s kašmírem od Holst Garnu, protože původní složení opravdu v ničem nemám). Vybrala jsem si, jestli se nemýlím, přízi Noble Redwood, návin by měl být 333 metrů na 50 gramů a kašmír tvoří pouze 5 %, ale aspoň trochu se to blíží něčemu vhodnému na čepičku. Druhé klubko jsem využila z doporučených Kid Silk Haze od Rowan. Barvu si teď nevybavím, musím se podívat na adjustační pásku.

A návod? 

Nejdřív upletete 15 centimetrů dvojitou přízí A (ten kašmír s hedvábím, nebo prostě něco lehce silnějšího) na tenčích jehlicích, v mém případě na trojkách, patentem 2x2. 

A potom 18 centimetrů jedním pramenem příze A a jedním pramenem příze B (mohér) na větších jehlicích (v mém případě 3,5 mm) lícovým žerzejem.

Následuje ujímání.

2 komentáře:

  1. TAk to vypadá zajímavě! Díky za tip!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však už se na ni těším, jenom teď do té zimy je lepší něco teplejšího. A krásně to přibývá, ideální na cestování nebo pletení do kavárny.

      Vymazat