pondělí 5. února 2018

Josh Ryks-Robinsky

Joshe už sleduji nějakou dobu a pořád jsem se neměla k tomu o něm napsat. Není divu, je tak fascinující. Je to jako psát o Justýně nebo Stephenovi (Westovi samozřejmě). Josh je Westovi ostatně dost podobný. Možná se jím inspiruje, možná mi jen jeho styl připadá podobný. Každopádně se mi velice líbí jím navrhované kousky. Především šátky. 

Jako uživatelské jméno na Ravelry si dal SwordofaKnitter a jeho webové stránky jsou https://swordofaknitter.com/, kam nepíše, ale nahrává tam svoje podcasty. 

Josh žije v Minneapolis v Minnesotě. Dle mého názoru je to fešák. Bohužel pro všechny fanynky už je ženatý. S mužem, takže si nechme zajít chuť. A radši se pusťme do pletení.

Na Ravelry má vlastních 72 designů a upletených nebo rozdělaných 352 projektů a v queue (tedy ve frontě) dalších dvanáct, mezi nimi například Happy Street od Veera Välimäki, který mám v oblíbených taky. Nebo ponožky Sokken od Stephena Westa, které jsou zajímavé tím, že se na nártu změní směr pletení. Zajímavý je také projekt Howlcat od Alex Tinsley, kdy jedna a tatáž věc se dá použít jako čepice nebo nákrčník. 

A teď už k vlastním vzorům pana Ryks-Robinského. Řekla bych, že je specialistou na šátky různých druhů, tvarů, vzhledů a barevných kombinací. Pro milovníky decentního vzhledu bych doporučila šátky:
Degreenify (obrázek z Ravelry)
Nebo hezký, celkem decentní navzdory barevnosti nákrčník Compression.

P. S.: Když náhodou někde nejsou hned vidět fotky, podívejte se do projektů, co pletli ostatní lidé na základě tohoto návodu. Vyplatí se to i v případech, kdy se vám šátek na autorovi líbí, někdy totiž vypadá úplně jinak rozložený a možná by se vám líbit přestal. Nebo naopak začal, jako mně třeba Tailspin.

Shade Shift (obrázek z Ravelry)
A pro ty odvážnější (či trošku šílenější jako jsem já) se hodí tyto šátky:

Nebo čepice Rebel.
Epicenter (obrázek z Ravelry)

Zde najdete oboustrannou čepici pletenou metodou double knit: The 2 for 1 Hat. Návod je napsán je pro jednu velikost a navrhován byl pro chladné zimy v Minnesotě. Autor se inspiroval čepicí Thorpe od Kirsten Kapur, kterou také můžete získat zdarma. Mně se vzhled těchto čepic příliš nelíbí, ale na jednu podobnou, kterou mám doma nedám dopustit v zimách, kdy je opravdu chladno. Bohužel opravdickou sněhovou zimu jsme v ČR (vyjma hor) už nějakou dobu neviděli.

Žádné komentáře:

Okomentovat