pátek 28. července 2017

Laurelie #2


Co napsat, aby se člověk neopakoval, když podruhé pletl stejný šátek?

Protože to měl být dárek – nevěděla jsem oblíbenou barvu dámy, které jsem chtěla velice poděkovat, protože mě v určité krizové chvíli dokončování disertace velice podpořila důvěrou, že to zvládnu dotáhnout do konce – a tak jsem raději vytvořila dva šátky.

Prvním z nich byla Laurelie #2 a druhým Close to you #2, o kterém vám napíši později, i když už ho taky mám hotový z konce června, nebo ještě dýl.

Můžu říct, že uplést dvě Laurelie za sebou je zároveň nudné a zároveň báječné. Všechno si pamatujete, víte, kde jste minule udělali chybu a totálně vás okouzluje jejich odlišnost, která vznikla pouhou změnou barvy a materiálu při zachované tloušťce. 

Moje druhá Laurelie je pletená z ponožkové příze, kterou jsem koupila v Kotvě (když nezapomenu, doplním konkrétní název, návin, cenu atd.), protože jsem chtěla, aby to šlo prát v pračce. 

A jak jsem slibovala v minulém článku Laurelie #1, tak tenhle jsem také zařadila do společného pletení Maliha SPRING-TO-SUMMER KAL (May-July 2017) Lisy Hannes.

Moje další články o Laurelii najdete zde:

P. S.: Upleteno již před začátkem prázdnin, ale než jsem nafotila...
Zmuchlaná v tašce

2 komentáře:

  1. Ten je krásný. Snad se někdy odhodlám k podobným výkonům :)

    OdpovědětVymazat
  2. A už jste viděla jedničku? Z Malabriga Sock, to je teprve lahůdka. Jen malinko jiný odstín modré, než dělala Helča z Vlněných sester.

    OdpovědětVymazat