pondělí 28. listopadu 2016

Spojovač lanek

Jednou z věcí, kterou jsem si objednala u Vlněných sester, byl spojovač lanek. Ten jsem chtěla už minule v Brně, ale špatně jsme se pochopily a holky mi prodaly krátké lanko padesátku. Jelikož se to počítá i s jehlicema, tak je příliš mrňavé – aspoň s těma běžnýma, nezkrácenýma, takže je v podstatě k ničemu, akorát se mi s ním minule podařilo o ten kousíček prodloužit jiné lanko… právě díky spojovači, a tak jsem mohla relativně pohodlně doplést Mídoua (Meadow Grass). 

Z předchozího textu tedy plyne, že spojovač lanek je super věc, i když jsem ho zatím využila jenom na malé projekty. V balení byly rovnou tři, a když tak nad tím přemýšlím, asi bych je raději měla vyzkoušet, protože minule se mi podařilo (pro změnu v Zapletenu) koupit lanko, které sice je šroubovací, ale na jedné straně je jakési divné a nejde na něj našroubovat žádná jehlice, ani spojovač, takže je vlastně k ničemu. Už řeším reklamaci.

Co jsem se tak bavila s Helčou, tak ta ze spojovače úplně nadšená není, a musím připustit, že opravdu trochu drhne a u jemných hebkých přízí by je možná mohl zatrhávat. Taky se mi zdá, že drhne jenom na jednu stranu, ale to je možná jenom pocit. Celkově jsem ráda, že něco takového vůbec existuje, protože jinak bych megalomanské projekty, které mám v plánu někdy v budoucnu – opravdu velký šál/pléd – musela plést na několikerých jehlicích, což sice taky jde a už jsem to několikrát zkoušela, ale zdaleka se mi to nezdá tak pohodlné. Navíc takto mohu spojit více krátkých lanek a nemusím stále vytěžovat jen to dlouhé, stopadesáticentimetrové.

2 komentáře:

  1. Spojovač je prý dobrý, když člověk plete svetr dokola, tak si jej po odšroubování jehlice a napojením spojkou a dalším lankem může vyzkoušet. Vlastní zkušenost ale nemám.

    OdpovědětVymazat
  2. No vidíš, to je skvělej nápad!!! Díky za tip! To mě nenapadlo.

    OdpovědětVymazat