středa 1. října 2014

Nebezpečné gumové náramky?

Růžovo-fialový náramek


Říká se pletení náramků, ale kdo jen trochu tuší, jak se gumičkové náramky dělají, ví, že jde o háčkování. Vždyť i k sadě několika gumiček máte přiložen malý plastový háček.



Decentní náramek





Decentní žluto-hnědá souprava
Růžovo-hnědý... vhodný k výše uvedené soupravě


Vesele a radostně
Před náramky je veřejnost varována prostřednictvím televize i článků na internetu. Jeden z největších britských prodejců hraček The Entertainer prodával na tyto náramky přívěsky, které obsahovaly 40 % ftalátů, ačkoliv Evropská unie u výrobků pro děti povoluje maximálně 0,1 %. Větší množství této látky je totiž karcinogenní. I přesto je někteří výrobci používají, protože plasty jsou díky nim měkčí a ohebnější. 
V barvách duhy


Džungle

Zelené variace

Olivy plněné papričkou
Originální gumičky Rainbow loom bands jsou vyrobeny z nezávadného silikonu, ale existuje značné množství napodobenin. Některé gumičky jsou ale napodobeninami a obsahují karcinogenní ftaláty. Měli byste tedy raději kupovat originály, nebo se vrátit k jiným materiálům. A nebo to jako já neřešit, protože je to stejně jen chvilková móda, a jestli se takovým náramkem ozdobím na pár hodin, snad to žádnou velkou paseku nenadělá. Podívejte se, jak jsou ty moje krásné!

Zdroj:
http://zena.centrum.cz/moda-a-krasa/modni-trendy/clanek.phtml?id=804412

Celá rodinka náramků před rozdáním

Žádné komentáře:

Okomentovat